Návod na údržbu a ošetrenie terasy z drevoplastu

Čas grilovačiek, posedení s priateľmi či rodinných stretnutí je v plnom prúde. Letné chvíle si teraz mnohí z nás užívajú predovšetkým na terase, ktorá dostáva poriadne zabrať. Aby svoj účel plnila dlhodobo, mali by sme jej preto venovať dostatočnú pozornosť. Údržbou a správnym čistením môžeme predísť jej znehodnoteniu. Novým trendom v záhrade a na terase sú  Drevoplastové ( WPC ) terasové dosky - kompozitné materiály, vyrábané z drevených vlákien alebo drevenej múčky a termoplastov lisovaním za tepla. Je to moderný a estetický produkt pre exteriérové použitie. Využitie nájdu aj ako ploty či obklady a okolia bazénov. Oceníte ich aj vďaka jednoduchej inštalácii, odolnosti a ľahkej údržbe.


Drevoplastové materiály však nie sú úplne bezúdržbové. Na to aby si zachovali svoj vzhľad si vyžadujú pravidelnú údržbu, ktorá spočíva v ich čistení a impregnovaní.

Kedy začať s údržbou
Údržbu terasových WPC dosiek je vhodné robiť každý rok na jar. Pretože prvý rok dobre odoláva mnohým vonkajším vplyvom prostredia ako je vietor, vlhkosť, UV žiarenie ale aj biologickým škodcom a plesniam,s údržbou začíname nasledujúci rok po inštalácii. Po prvej sezóne a po zime, keď zmizne sneh a na terasu zasvieti jarné slnko, je vhodné spraviť jarnú údržbu. Pokiaľ chceme docieliť vzhľad terasy na vysokej estetickej úrovni, musíme jej povrch najprv umyť od nasadaných nečistôt.

1. Krok - ošetrenie drevoplastu
Najideálnejšie je použiť špeciálny čistič na terasové dosky, ktorý je zároveň vhodný aj na záhradné výrobky z dreva, umelých hmôt, kameňa a umelého kameňa. Odstraňuje nečistoty z drážok, zvlnenia, prasklín a rýh, tiež machy, zašednutie, mastnotu, olej a iné nečistoty. Výrobok je šetrný k životnému prostrediu.

2. Krok - impregnácia
Následne sa na dosky aplikuje impregnácia na drevoplast, ktorá je bezrozpúšťadlová, bezfarebná a vhodná pre všetky povrchy z WPC, drevené záhradné výrobky a plastový nábytok. Je vyrobená z prírodných olejov a voskov, impregnuje savé povrchy. Poskytuje prírodnú ochranu pred poveternostnými vplyvmi. Zabezpečuje odolnosť voči UV žiareniu a vode. Taktiež vytvára odolný štít voči mastnotám vznikajúcim na povrchu v dôsledku používania záhradných grilov.


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Prehľadnosť produktov Rýchle dodanie

Overený zákazník,

doručené na druhý deň.

Overený zákazník,

Rýchle vybavenie objednávky.

Overený zákazník,