Maľovanie stien izieb. Čo všetko budete potrebovať?

1. fáza – vypratanie priestoru

Vďaka precízne odvedenej prvej fáze, a to vypratania priestoru, budete mať v záverečnej fáze oveľa menej práce. Všetko, čo sa dá, vyneste z miestnosti von. Ťažšie kúsky nábytku detailne pozakrývajte maliarskou fóliou. Fóliou odporúčame zakryť aj zem, parapetné dosky a okná. Nezabudnite ani na radiátor, dvere a iné vyčnievajúce časti v miestnosti. Na lišty podláh nalepte kryciu pásku. Niektorí ľudia maľujú steny a zabudnú povyberať elektrické zásuvky. Následne sa trápia s malým štetcom a napriek tomu zásuvku zašpinia. Preto je lepšie zásuvky pre maľovaním odmontovať. Zabudnúť nesmieme na rebríky. Rebrík je pomôcka, bez ktorej sa do maľovania nepúšťajte. V nižších miestnostiach vám budú stačiť schodíky. Do izieb s vyšším stropom si zaobstarajte štafle.

Pomôcky: krycie fólie, krycia páska, rebrík

2. fáza – maľovanie stien

Starú vrstvu farby musíte odstrániť. V opačnom prípade by nová farba na stene nedržala. Steny poriadne navlhčite a farbu odstráňte s pomocou škrabky. Odfarbené steny poumývajte, dbajte na to, aby neboli mastné. Na očistené steny naneste stierku. Stierka na stenu musí poriadne zaschnúť. Farbu nanášajte na stenu v dvoch vrstvách. Veľa ľudí urobí chybu v tom, že si kúpia málo farby. Množstvo potrebnej farby zistíte po zmeraní priestoru. V obchodoch farby laky vám iste poradia, koľko danej farby je potrebnej na meter štvorcový.

Pomôcky: škrabka, valček, štetce, stierka na stenu, farba na stenu, ochranné oblečenie (montérky, šiltovka, rukavice, okuliare)

3. fáza – čistenie miestnosti

Ak ste dodržali pokyny z prvej fázy, tak sa nemusíte obávať veľkého znečistenia miestnosti. Samozrejme, že drobná kvapka farby sa môže dostať na okno alebo na podlahu. Farbu odstránite roztokom vody s bielym octom. Následne postupujte ako pri bežnom čistení podláh alebo skiel.

Pomôcky: vedro, utierka, mop, ocot, čistiace prostriedky


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Dodanie podľa dohody,aj napriek nadrozmernému tovaru.Doporučujem.

Overený zákazník,

Rýchle dodanie tovaru. Precízne zabalený. Dobra cena.

Overený zákazník,

Cena Rýchlosť dodania Komunikácia

Overený zákazník,