Farebné kombinácie, ktoré zharmonizujú vašu domácnosť

Farby sa rozdeľujú do piatich skupín

Základné delenie farieb sa rozdeľuje do piatich skupín. Neutrálne farby ako čierna, čisto biela farba alebo odtiene sivej sa dajú skvele, nielen vzájomne, kombinovať. Dôležité je tiež to, že tieto farby nenarúšajú psychickú pohodu. Oranžová a žltá sú farby dynamické, ktoré povzbudia, ale niekedy môžu narúšať harmóniu. Naopak hrášková farba je pasívna, a preto vhodná do prostredia, kde sa potrebujeme uvoľniť. Studená modrá farba vyvoláva pocity stiesnenosti a nehodí sa do detskej izby či spálne. Teplé farby, napríklad červená, vyvolávajú pocit domova, pozor na ich dominantnosť, ktorú je treba rozbiť neutrálnymi farbami. Platí to pre farby na stenu i pre zafarbenie nábytku a dekorácií.

Ktoré farby do akej izby

Základné farby mávajú rôzne odtiene, ktoré je možné dosiahnuť vďaka miešaniu farieb. Miešanie farieb je v súčasnosti trendom, pretože vďaka miešaniu môžete dosiahnuť vami želané netradičné kombinácie.

Kuchyňa a jedáleň

Pre kuchyňu a jedáleň môžete zvoliť ako hlavnú farbu oranžovú. V kuchyni hlavne pracujete, a preto potrebujete dosiahnuť vyžarovanie priestoru, ktoré vám dodá energiu. Oranžová farba je známa tiež tým, že vám vďaka nej bude lepšie chutiť. Ak sa vám predstava oranžovej kuchyne nepozdáva, tak ju môžete nahradiť žltou.

Obývacia izba

V obývačke sa snažíme dosiahnuť harmóniu a vytvoriť relaxačnú zónu. Pre utlmenie sú vhodné farby ako hnedá a sivá. Moderne pôsobí púdrová ružová farba. Chcete mať miestnosť jasnú a hravú? Vsaďte na zelenú farbu, ktorá sa v súčasnosti stáva trendom v smaragdovom odtieni. Zelená vyzerá jedinečne v kombinácii s hnedou farbou.

Spálňa a detská izba

V detskej dievčenskej izbe vynikne jasnejšia ružová farba, fialová alebo levanduľová. Veselo pôsobí žltá, ktorá sa hodí aj pre chlapcov. Žltú vám radíme skombinovať s jemnou modrou alebo tmavo červenou farbou. V spálni dokážete vyčarovať romantickú atmosféru vďaka tmavo modrej farbe, zeleným odtieňom a tajomnej fialovej farbe.


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Rýchlosť dodania OK. Prehľad tovaru OK.

Overený zákazník,

dobré ceny,rýchle dodanie

Overený zákazník,

Všetko OK.

Overený zákazník,