Máte po zime mdlú pleť? Potrebuje reštart

Prečo je pleť po zime v zlom stave

Pokožka tváre je veľmi citlivá na zmeny teploty. V zime dostala poriadne zabrať, keď sme z tuhého mrazu prešli do vyhriateho interiéru. K tomu všetkému si pridajte prekúrené miestnosti a je jasné, že pokožka je dehydrovaná. Veľký vplyv na stav pleti má aj strava. V zime je náš jedálniček chudobný na mnohé vitamíny a minerály. Je svätá pravda, že sme tým, čo jeme. Mdlá zimná strava robí mdlou aj pleť a pokožku.

Látky, ktoré pleť zhydratujú

Základom je hydratácia zvnútra. Vonku sa konečne oteplilo a máme viac ako v zime chuť na tekutiny. Doprajte si ich, koľko hrdlo ráči, ale vynechajte sladené nápoje a alkohol. Ideálne sú bylinkové čaje a čistá voda. Pitie je krokom jedna a následne sa môžete začať venovať pleti.

Na hydratáciu pleti sa používajú kozmetické prípravky obsahujúce kyselinu hylaurónovú, ktoré predáva každá lepšia drogéria. Ideálne je, keď pleť zvláčnite ráno i večer. Okrem kyseliny hylaurónovej sú pre pleť životodarne látky ako araganový olej, aloe vera alebo vitamín C.

Čo chýba pleti v jedálničku

Po zábaloch a nápojoch doprajte pleti potraviny, ktoré prispejú k perfektnému stavu pleti. Ide hlavne o bobuľové ovocie. Tmavé bobuľové ovocie je plné antioxidantov a vitamínov, ktoré pleť prebudia zo zimného spánku. Pleť vám poďakuje aj za stravu obohatenú zeleninou, a to konkrétne mrkvou, brokolicou a listovou zeleninou. K ovociu a zelenine pridajte ryby a nezabudnite ani na tekvicové a slnečnicové semienka.

Čomu sa musíte v jedálničku vyhnúť? Ide o už spomínaný alkohol, biely cukor, veľa soli a nezdravé tuky.

Doprajte pleti relax

Rozmaznávanie pleti sa vám vráti v jej zdravom vzhľade. Príjemný píling je to, čo pleť poriadne vyčistí a pripraví na príjem vitamínov z kozmetiky. Vaša pleť si však zaslúži oveľa viac. Denná rutina v podobe odličovania, zábalov, masiek a krémov je super, ale skúste pleti dopriať aj iný relax. Napríklad vo forme tvárovej gymnastiky. Rôzne tipy a cviky nájdete na internete. Ak si na gymnastiku netrúfate alebo vám nesedí, skúste tvárovú masáž. Je veľmi príjemná a vyhladzuje jemné vrásky. Zrelaxujte nielen tvár, ale i celý organizmus vrátane psychiky. Oddýchnite si pri celotelovej masáži, kúpte si nové šaty alebo parfémy, zájdite s rodinou do mesta na zmrzlinu. Spokojnosť v duši sa prejaví na pleti, ktorá bude žiariť.


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Prehľadnosť produktov Rýchle dodanie

Overený zákazník,

doručené na druhý deň.

Overený zákazník,

Rýchle vybavenie objednávky.

Overený zákazník,