Dokonalá kamufláž pleti. Ako vybrať vhodný púder?

Pre koho sú určené sypké a pre koho kompaktné púdre

Vybrať vhodný púder je o niečo ťažšie ako vybrať parfémy či inú kozmetiku. Nielenže sa líšia zložením, ale majú tiež rôznu konzistenciu. V minulosti sa vyrábali predovšetkým púdre kompaktné t.j. tvrdené. V súčasnosti sa tešia veľkej obľube sypké, práškové púdre. V práškovej forme sa púder jednoduchšie aplikuje na pleť a viete lepšie odhadnúť, aké množstvo púdru aplikovať. Pre sypký púder by ste sa mali rozhodnúť aj vtedy, keď je vaša pleť náchylná k masteniu. Ak používate púder na make-up, tak je sypký púder tou správnou voľbou. Naopak pre dámy so suchšou pleťou je vhodnejší kompaktný púder. Nevysušuje totiž tak veľmi ako sypký variant.

Púdre dokážu chrániť, ošetrovať a rozjasňovať

Dekoratívna kozmetika má nielen funkciu estetickú, ale dokáže aj ošetrovať. Napríklad minerálny púder obsahuje vo svojej konzistencii výživné látky, ktoré pleť počas dňa chránia či dokonca zlepšujú jej stav. Rozjasňujúce púdre majú vo svojej štruktúre zapracované drobné čiastočky, ktoré na seba viažu svetlo a na tvári vyčarujú nádherné efekty. Ak je vaša pleť mdlá, kúpte si jedine rozjasňujúci púder. V posledných rokoch je veľkým trendom kontúrovanie tváre. Na tento účel slúžia kontúrovacie púdre, s ktorými dokážete zvýrazniť rôzne časti tváre – nos, lícne kosti. Spomenúť musíme tiež transparentný púder bez pigmentácie. Používa sa na zafixovanie make-upu, ktorý vďaka púdru vydrží dlhšie.

Ako vybrať správny farebný odtieň púdru

Farebný odtieň púdru musí byť kompatibilný s farbou vašej pleti. V opačnom prípade už z diaľky budete vyzerať ako s nasadenou maskou. Púder má krásu podčiarknuť a nie z vás spraviť figurínu. Preto by ste mali využívať testery alebo si z internetovej predajne s drogériou vyžiadať vzorkovník farieb. Niektoré ženy si nedokážu farbu vybrať, no napriek tomu potrebujú pleť zmatnieť. V tomto prípade si kúpte transparentný púder, ktorý sa prispôsobí každej odtieňu pleti.


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Veľmi seriózny a ústretový prístup.

Overený zákazník,

rýchle dodanie

Overený zákazník,

som velmi spokojená

Overený zákazník,