Ako si ošetrovať farbené vlasy?

Ženy so svojím zovňajškom nebudú nikdy spokojné. Stále si nájdu niečo, čo potrebujú vylepšiť. Zvýšenú pozornosť si vyžadujú najmä vlasy, keďže ich považujeme za korunu krásy. 

Farbenie vlasov nie je jediným chemickým zásahom v ich štruktúre
Nie je veľmi šťastné vysvetľovať, že farbenie je škodlivejšie ako napr. každodenné vlasové stylingy tužidlami, gélmi či sprejmi. Takisto si mnohé ženy dopomáhajú predlžovaním vlasov, čo si rovnako vyžaduje zásah do pôvodných a ďalšiu špecifickú starostlivosť. Chémia je, žiaľ, všade vôkol nás, no v oblasti krásy a zdravia by sme si mali vedieť vyberať.

Môžete uprednostniť dlhotrvajúce farby na vlasy alebo len korektory na zakrytie odrastov a šedín. Dostupné a veľmi obľúbené sú farebné penové tužidlá. Vyznačujú sa jednoduchou aplikáciou a okamžitým efektom. Farba vlasy oživí, dodá im na zvýšenom lesku. Ale rovnako rýchlo o to všetko môžu prísť. Farbené a aj inak chemicky upravované vlasy potrebujú špecifickú starostlivosť.

Čo nasleduje po farbení vlasov?
Vlasy si farbíme vždy podľa priloženého manuálu a rešpektujeme dobu pôsobenia. Ideálne, ak naša vlasová kozmetika – jej výber a aplikácia prebiehala pod odborným dohľadom. Alebo spojíme príjemné s užitočným a dožičíme si domácu starostlivosť s výsledkom „ako zo salónu“.

Nezabúdame, že farbené vlasy sú krehké, oslabené. Potrebujú výživu pre rýchlejšiu regeneráciu vlasových spojíva poškodených väzieb vo vlasoch. Ošetrujúca vlasová kozmetika preto obsahuje celý rad vitamínov a minerálov krásy (vitamín A, B, C a E, selén, zinok, meď atď). Výhody predstavuje aj doplnková kozmetika ako zmes prírodných olejov a keratínu pre hĺbkovú výživu vlasov.

Farbené vlasy zbytočne nevystavujeme vysokým teplotám (UV žiareniu, horúcemu vzduchu zo žehličiek a fénov), ktoré hrozia aj pri bežnom umývaní. Nielenže ich horúca voda viac oslabuje, ale skôr sa z nich farba vymýva. Medzi dvomi farbeniami dodržiavame časový odstup 4 až 6 týždňov.

Na zvýraznenie odtieňu farby odporúčame domáce tipy na zábaly z kakaa, čierneho čaju pre tmavovlásky, z rumančeku pre blondíny a pre ryšavky zo šťavy z paradajok. Výživu vlasom poskytne aj odvar zo žihľavy či zábal z olivového alebo kokosového oleja.


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Rýchlosť dodania OK. Prehľad tovaru OK.

Overený zákazník,

dobré ceny,rýchle dodanie

Overený zákazník,

Všetko OK.

Overený zákazník,