5 tipov, ako predchádzať akné

1. Dezinfekcia rúk

Začneme trochu netradične, a to dezinfekciou rúk. Koľkokrát denne sa nebadane dotknete tváre? Podľa štatistík ide v priemere o 250 dotykov za 12 hodín. Uvedomte si, že všetky baktérie a nečistoty, ktoré máte na rukách pri dotyku prenesiete na tvár. Preto by ste dezinfekcii rúk mali venovať presne toľko času, koľko venujete svojej problematickej pleti.

2. Čistenie pleti

Predovšetkým mladšie dámy chodia po večierku spať neodlíčené. Táto chyba sa prejaví nielen zhoršením stavu pleti, ale časom aj vráskami a inými nedokonalosťami.  Ľudia s problematickou pleťou by mali pokožku tváre čistiť dva razy denne – ráno a večer. Večer ide o dôkladné odlíčenie a hĺbkové čistenie pleti. Ráno je nutné použiť nielen parfémy, ale tiež odstrániť z pleti maz nahromadený počas spánku. Pleťovú kozmetiku používajte na navlhčenú pleť.

3. Správna kozmetika

Vo výbere kozmetiky vhodnej na váš typ pleti sa riaďte odporúčaniami kozmetičky alebo dermatologičky. Vo všeobecnosti platí, že na hojenie akné je vhodná kozmetika obsahujúca kyselinu salicylovú. Na upokojenie slúžia prípravky s panthenolom a na hydratáciu je najúčinnejšia kyselina hylaurónová. Využite zvýhodnené ceny a kúpte si darčekové kazety obsahujúce pleťovú kozmetiku na váš typ pleti.

4. Pozor na jedálniček

Veľkú úlohu pri tvorbe akné tvorí nevhodný jedálniček. Vyhnúť by ste sa mali bielemu cukru, pečivu, káve a mliečnym výrobkom. Tabu je samozrejme čokoláda a alkohol. V boji proti akné pomáha strava bohatá na omega-9 a 3 mastné kyseliny (semienka, olivový olej, ryby, avokádo, lieskové orechy, vajcia, ružičkový kel), antioxidanty (červené hrozno, slivky, špenát, červená repa, fazuľa, sezam) a zinok (kapusta, karfiol).

5. Hydratácia a doplnky stravy

Pre zdravú pleť je nesmierne dôležité udržiavať telo hydratované zvonku i zvnútra. Denne vypite minimálne 2 litre čistej vody. Voda z tela vyplavuje všetko zlé, čo znamená, že toxíny sa nebudú hromadiť v organizme a ani na pokožke. Spomedzi doplnkov stravy je vhodné užívať tie, ktoré obsahujú zinok, vitamín A, vitamín D3 a kolagén.


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

dobré ceny,rýchle dodanie

Overený zákazník,

Všetko OK.

Overený zákazník,

Dodanie podľa dohody,aj napriek nadrozmernému tovaru.Doporučujem.

Overený zákazník,