5 tipov, ako bojovať s plesňou v interiéri

1. Efektívne vetranie

Mať celý deň otvorené okná nie je efektívne a navyše ani úsporné. Hlavne v zime by ste sa nedoplatili na kúrení. Efektívne vetranie znamená, že okná otvoríte dva alebo tri razy denne dokorán na niekoľko minút. Môžete pokojne vytvoriť aj prievan, ktorý izby poriadne prevetrá. Ešte viac efektívne je vetranie pomocou rekuperácie. Samozrejme, že toto riešenie vás bude stáť balík peňazí.

2. Zníženie vlhkosti

Samotné vetranie na odstránenie vlhkosti v interiéri nestačí. Na výber máte dve možnosti, ako vlhkosť znižovať. Jedna je lacnejšia a druhá účinnejšia. Lacnejším variantom na odstránenie vlhkosti je kúpa pohlcovača vlhkosti. Ide o jednoduchý prístroj, do ktorého sa vkladá absorpčná tableta. Kliknite na drogeria domov a začnite bojovať s plesňou čo najrýchlejšie. Drahšou možnosťou je elektronický odvlhčovač. Niektoré z elektronických odvlhčovačov dokonca vzduch čistia a ionizujú.

3. Zvýšená hygiena

Proti plesniam sa dá bojovať aj upratovaním. Z plesní sa totiž uvoľňujú spóry, ktoré lietajú vzduchom a usádzajú sa v nábytku či  dokonca v závesoch. Znamená to, že by ste mali častejšie vysávať, prať a umývať všetky povrchy chlórovými bielidlami. Na miestach, kde spozorujete prvé náznaky plesní, použitie savo proti plesniam. Z babských rád vám odporúčame vyskúšať účinky jedlej sódy, ktorú zmiešate s vodou a pastu nanesiete na pleseň. Pastu nechajte poriadne vyschnúť a zvyšky povysávajte.

4. Zakázané činnosti

Pleseň sa vo vašom príbytku celkom iste zjaví, keď budete variť bez použitia digestoru. Zamiluje si vašu domácnosť, keď budete sušiť bielizeň na radiátoroch. Neopustí vás, keď kúpeľňu po sprchovaní poriadne nevyvetráte.

5. Preč s plesňou na stenách

Keď spozorujete plesne tvoriace sa na stenách, tak vám nepomôže ani spomínané savo. Pleseň sa na stenách zjaví pravidelne aj po jej odstránení prípravkami. Jediným trvalým riešením je odstránenie omietky a náteru. Omietku nahraďte sanačnou a na vymaľovanie stien použite protiplesňové farby. Ešte pred omietnutím a farbením ošetrite steny fungicídnymi prípravkami.


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Veľmi seriózny a ústretový prístup.

Overený zákazník,

rýchle dodanie

Overený zákazník,

som velmi spokojená

Overený zákazník,