Isopropanol 99.9% ,1000ml

Isopropanol | Lieh | Kód: 8586001701396
Akcia -38%
Isopropanol 99.9% ,1000ml
Dostupnosť
Skladom
Doručenie do 48h (počas pracovných dní).
Pôvodná cena
8,50 €
Ušetríte
3,22 € (38%)
5,28 €
4,40 € bez DPH

Priemerné hodnotenie
5 / 5
Hodnotené 16×
5
16×
4
3
2
1

Isopropanol 99.9%

Rozpúšťadlo a vysoko účinný čistiaci prostriedok, ktorý je vhodný na čistenie elektronických kontaktov, audio-video hláv, CD a DVD šošoviek, TV obrazoviek, mobilných telefónov a tabletov. Z týchto povrchov výborne odstraňuje aj šmuhy a odtlačky prstov. Izopropyl alkohol sa používa aj na odstraňovanie teplovodivých pást a zvyškov lepidiel po nálepkách a na odstraňovanie zvyškov lepidiel a podobných ľahko rozpustiteľných látok v priemysle.

Je výborný odstranovač grafitov a iných nápisov napr. od nezmazateľných fixiek z neabsorbujúcich pokladov ako je napr. sklo, plasty, keramika, kameň, lakované povrchy.

Izopropyl alkohol je používaný aj vo farmaceutickom priemysle a takisto na dôkladné čistenie laku áut pred nanášaním vosku alebo keramickej ochrany.

Izopropylalkohol je ľahko dostupný. Podobne ako acetón rozpúšťa širokú škálu nepolárnych zlúčenín. Je relatívne netoxický a rýchlo sa odparuje. Preto sa široko používa ako rozpúšťadlo a ako čistiaci prostriedok (pre rozpúšťanie lipofilných kontaminantov, napríklad oleja).

Príkladom je použitie na čistenie elektronických zariadení - elektrických kontaktov (napríklad pri pamäťových kariet), magnetických hláv, šošoviek laserov prípade optických mechaník (CD, DVD), k odstraňovaniu teplovodivej pasty z CPU pod.

Používa sa aj na čistenie LCD a sklenených obrazoviek (s určitým rizikom pre antireflexnú vrstvu na povrchu obrazovky), hudobné obchody s ním často leštia bazarové alebo poškriabané gramofónové platne. Čistia sa s ním biele tabule a odstraňujú nechcené atramentové značky (s rizikom poškodenia povrchu).

Používa sa aj na čistenie zbraní.

Tiež dobre odstraňuje šmuhy, špinu a odtlačky prstov z mobilných telefónov a PDA.

Je účinný pri odstraňovaní zvyškov lepidiel po nálepkách.

Možno ho použiť aj na odstraňovanie škvŕn z väčšiny látok, dreva, bavlny a pod.

Ako konzervant (pre biologické preparáty) izopropylalkohol poskytuje lacnú (v porovnaní s čistým etanolom) a porovnateľne netoxickú alternatívu k formaldehydu a iným syntetickým konzervantom. Optimálna koncentrácia je 90 až 99%, v núdzi možno použiť aj koncentráciu 70%.

Dezinfekčné vankúšiky typicky obsahujú 60-70% roztok izopropylalkoholu vo vode. Bežne sa používa aj ako priemyselný čistič a rozpúšťadlo.

Izopropylalkohol je hlavnou zložkou aditív pre odvodňovanie benzínu. Voda vo významnejších množstvách predstavuje v palivových nádržiach problém, pretože sa oddeľuje a môže v palivovej sústave zamrznúť. Neodstráni vodu z benzínu, spôsobí však, že sa rozpustí. Rozpustená voda už nepredstavuje také nebezpečenstvo ako voda nerozpustená, pretože už nemôže zamrznúť v palivovom potrubí.

Izopropylalkohol sa tiež často predáva ako sprej na odmrazovanie čelného skla dopravných prostriedkov.

V ofsetovej tlači sa používa ako prísada pre zníženie povrchového napätia vlhčiaceho roztoku (pri moderných zvlhčovacích systémoch do 5%). Vďaka tomu sa na zvlhčovacích valcoch vytvára film väčšej hrúbky čo pomáha zaistiť dostatočné navlhčenie tlačovej formy.

Výrobca ŠK Spektrum
Balenie 1l
Značka Isopropanol
,
5

Skvely produkt, kvalitne balenie, slovensky vyrobca.

Klady
Zápory
  • Perfektne cisty, pouzivam profesionalne pri servisochNezanechva cmuhy

,
5

Veľmi kvalitný výrobok ktorý využijem pri svojej práci.


,
5

Klady
Zápory
  • Kvalita
  • Cena

,
5

Klady
Zápory
  • Super
  • Cena
  • Nemam

,
5

ISOPROPANOL IZOPROPYALKOHOL 99,5 1L používam v domácnosti na čistenie skiel od samolepiek, ale hlavne pri opravách mobilných telefónov ( rozpustenie lepidla držiaceho batériu v MT, čistenie displeja pred nalepením ochranného skla, atď.)


,
5

Dobrá dezinfekcia povrchov


,
5

Klady
Zápory
  • Konečne som si poriadne umyl sklo na aute.

,
5


,
5

Klady
Zápory
  • Kvalitný
  • Skvelá cena

,
5

Klady
Zápory
  • skvele na cistenie povrchov, odmastnenie, cistenie od lepidla a necistot

,
5

Kvalitný


,
5

Klady
Zápory
  • Vsetko super

,
5


,
5

Je to IPA, kto nevie na čo je, tak tomu aj tak recenzia nepomôže


,
5

Produkt odporucam, vyborna kvalita.

Klady
Zápory
  • Super
  • Velmi dobra valita a cena.

,
5

Sklad Kód Počet mj na sklade
Hlavný sklad 8586001701396 124

Súvisiace produkty

Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Prehľadnosť produktov Rýchle dodanie

Overený zákazník,

doručené na druhý deň.

Overený zákazník,

Rýchle vybavenie objednávky.

Overený zákazník,