Bezvaječné suché cestoviny zo semolinovej múky vretenovitého tvaru. Najčastejšie sa používajú na redšie omáčky. Názov Fusilli pochádza pravdepodobne z talianskeho slova „fusile“ čo je archický výraz pre pušky, pretože pripomínajú špirálovito ryhovanú hlaveň pušky zvnútra. V modernej taliančine tiež môže slovo znamenať „malé vretená“.
Cesto sa pripravuje z dvoch dielov semolinovej múky, jedného dielu vody a štipky soli. Ručne sa vyrábajú fusilli namotávaním cesta v tvare špagety alebo ploché rezance na tenkú tyčku alebo špajľu. Ako väčšina talianskych cestovín, sú fusilli v talianskej kuchyni súčasťou primi piatti – teda predjedlá ďalej sú používané do šalátov alebo s omáčkou.
Múka na Fusilli sa vyrába mletím veľmi tvrdej odrody pšenice, ktorá ma vyššiu nutričnú hodnotu a nižší glykemický index. Vďaka vyššiemu obsahu lepku sa cestovina nerozvára, je konzistentnejšia a teda mimoriadne vhodná na podávanie ako hlavné jedlo. Obsahuje vyššie množstvo bielkovín a minimum cholesterolu, je zdrojom vitamínov skupiny B a minerálnych látok ako horčík a fosfor, vďaka vláknine podporuje zdravé trávenie.
Doba varenia 9 - 11 minút.
Zloženie: múka z tvrdozrnnej pšenice, voda. Môže obsahovať stopy sóje.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: Energia 1508kJ / 355kcal, tuky 1,7 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,9 g, sacharidy 72 g - z toho cukry 3,9 g, bielkoviny 13 g, soľ 0,004 g.
Skladovanie: Skladujte a uchovávajte v suchu.
Vyrobené v Taliansku.
Minimálna trvanlivosť do: uvedené na obale.
Obchodné meno a sídlo výrobcu: F. DIVELLA S.p.A Largo D. Divella, 1 - 70018 Rutigliano (BA) ITALY
Značka | DIVELLA |
Výrobca | F. DIVELLA S.p.A. |
Balenie | 500g |
Sklad | Kód | Druh | Počet mj na sklade |
---|---|---|---|
Hlavný sklad | 8005121000405 | Fusilli | 5656 |
Dobrá cena,rýchle dorucenie Doporučujem ostatnym V pohode
Dobrá skúsenosť
Skvele promotne profesionalne