V každej záhrade sa zíde kvalitný rebrík

Aký rebrík sa hodí do záhrady

Z čias minulých si každý predstaví v záhrade drevený rebrík opretý o popukané steny tradičného rodinného domu. Drevený rebrík nie je na zahodenie a pokojne si ho do záhrady zakúpte. Má však svoje nedostatky, ktoré musíme spomenúť. Ide napríklad o to, že drevo treba ošetrovať. Na ošetrovanie dreva slúžia rôzne lazúry či tvrdý voskový olej. Nevýhodou je tiež to, že rebrík nesmiete nechať len tak vonku stáť, pretože by ho zničila vlhkosť. Drevené rebríky sa horšie skladujú kvôli nemožnosti zloženia. Naopak hliníkový rebrík je takmer nezničiteľný a navyše je veľmi ľahký, takže sa vám bude dobre prenášať. Hliníkové rebríky sa vyrábajú v rôznych modeloch. V prípade, že investujete do teleskopického rebríka dostanete sa do rôznej výšky podľa vašich požiadaviek.

Výška rebríka je dôležitá

Je jasné, že obyčajné hliníkové schodíky vám v záhrade stačiť nebudú. Tie sú určené skôr do bytov, kde sú pomôckou pri vešaní závesov, utieraní prachu na skriniach alebo výmene žiarovky. Do záhrady budete potrebovať oveľa vyšší rebrík, či už pôjde o hliníkový, alebo o drevený rebrík. Drevený rebrík sa síce nedá zložiť tak ako hliníkový, ale výšku na ňom môžete nastaviť. Ak si kúpite drevený rebrík vo forme štafiel, tak sa vám bude skvele pohybovať medzi stromami alebo pohodlne vymaľujete všetky stropy v dome. Počas kúpy rebríka si všímajte, ako uvádza výrobca údaje o výške. Pozor na to, aby bol údaj uvedený ako operná výška rebríka. Reálne budete vedieť do akej výšky s opretým rebríkom dosiahnete. Rátajte s tým, že na posledné dva až tri schodíky nie je možné vystúpiť.

Stabilita pri výškových prácach

Počas práce vo výške je veľmi dôležitá vaša stabilita na rebríku. Samozrejme, že stabilnejšie sa vám bude pracovať na rebríku, ktorý má priečky širšie. Vo väčšine prípadov majú schodíky šírku 22 až 30 cm. Odporúčame kúpiť rebrík so širšími priečkami. Pre komfortnejší pohyb po priečkach je lepšie, keď sú priečky od seba vzdialené cca. 30 cm. K rebríku si dokúpte hroty, ktoré ho maximálne stabilizujú.


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

dobré ceny,rýchle dodanie

Overený zákazník,

Všetko OK.

Overený zákazník,

Dodanie podľa dohody,aj napriek nadrozmernému tovaru.Doporučujem.

Overený zákazník,