Štýlová a moderná obývacia izba. Aké farby zvoliť?

Keď nechcete každý rok meniť zariadenie

Podliehať naplno momentálnym trendom nie je až ta dôležité. Oveľa viac dôležitejšie je, aby ste sa vo svojom domove cítili dobre a mali zariadenie správne skombinované s farbami stien alebo doplnkov. Harmónia farieb a štýlov je to, čo neomrzí ani po rokoch. A absolútne sa nemusíte stresovať, že vaša obývacia stena je už za zenitom. Funkčné zariadenie, čistota štýlov a príjemné vyžarovanie je viac ako módny diktát. Prakticky už niekoľko rokov prevláda severský trend v zariadení a tiež farbách. Znamená to, že biele farby na stenu sú stále in a môžete ich zvoliť aj do obývacej izby. Ak vás biela nudí, skúste nasledujúce kombinácie.

Zelená upokojuje, je praktická a moderná

Okrem bielej farby predávajú obchody farby laky priam na litre farbu zelenú. Táto farba nielenže upokojuje, ale sa tiež dobre kombinuje s inými farbami. Pozor na to, že ak zvolíte príliš tmavú zelenú, nemali by ste ju natrieť na všetky steny. Naopak jemnejšie odtiene zelenej si veľmi dobre rozumejú s drevom, čo znamená, že sa zelená pekne zladí s dreveným nábytkom.

K drevenému nábytku a zelenej farbe môžete doplniť koberce, závesy, prikrývky na sedaciu súpravu a vankúše v hnedej alebo sivej farbe. V prípade, že sa vám šedá farba páči viac ako zelená, neobávajte sa na šedo namaľovať steny. Šedá je neutrálna farba, ktorá pôsobí moderne a vynikne s módnymi doplnkami ako sú atypické stojacie lampy alebo obrazy súčasných umelcov.

Severská béžová presvetlí miestnosti

Do menších obývacích izieb odporúčame bledšie farby. Jednou z nich je béžová, ktorá opticky zväčší priestor, pôsobí veľmi čisto a otvorene. K béžovým stenám sa hodí kovový nábytok i nábytok vyrobený z javorového dreva. Priam úchvatne vyzerajú s béžovou farbou doplnky zo slamy, juty a ratanu.

Ak vás ani jedna uvedená farba nezaujala, skúste ich zmiešať. Vytvorte si vlastnú šedo-zelenú farbu alebo do béžovej pridajte odtiene žltej. Hravosť farieb dáva priestor kreativite a vyjadreniu individuálneho štýlu.


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Prehľadnosť produktov Rýchle dodanie

Overený zákazník,

doručené na druhý deň.

Overený zákazník,

Rýchle vybavenie objednávky.

Overený zákazník,