Na čo pri starostlivosti o drevo nezabúdať

Aké využitie majú oleje a laky na drevo?

Za účelom údržby podkladov z dreva možno siahnuť po rôznych druhoch prípravkov, ktorých hlavným účelom je poskytnúť drevu ochranu pred pôsobením okolitého prostredia. Zatiaľčo niektoré z nich sú určené do vnútorného prostredia, ďalšie si nájdu využitie v exteriéri. Napríklad polyuretánový lak na drevo sa používa pri starostlivosti o parkety, podlahy, korok alebo drevený nábytok v interiéri, kým vhodnejšiu voľbu do exteriéru predstavujú syntetické laky, s ktorými možno natierať drevené ploty, terasy, altánky alebo záhradný nábytok z dreva.

Popri lakoch sa pri starostlivosti o drevené prvky vo vašej domácnosti dá spoľahnúť tiež na kvalitný olej na drevo, ktorý slúži v prvom rade na zvýraznenie prirodzeného vzhľadu objektov z dreva a zároveň ich chráni tak pred znečistením, ako aj poveternostnými vplyvmi. Jednotlivé oleje sú dostupné buď v bezfarebnej verzii alebo vo farebných odtieňoch teak, palisander, dub, mahagón a iné.

V tejto kategórii natrafíte na oleje určené na impregnáciu povrchov prichádzajúcich do styku s potravinami, či už máme na mysli kuchynské dosky alebo drevené stoly. Na ochranu terás zas poslúžia terasové oleje a nájdu sa tiež oleje určené na ošetrovanie dreva v saune alebo dokonca vodných plavidiel s dreveným povrchom.


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Dodanie podľa dohody,aj napriek nadrozmernému tovaru.Doporučujem.

Overený zákazník,

Rýchle dodanie tovaru. Precízne zabalený. Dobra cena.

Overený zákazník,

Cena Rýchlosť dodania Komunikácia

Overený zákazník,