Hobby a stavebniny


Je lepší drevený alebo hliníkový rebrík?

Rebrík sa zíde v každej domácnosti. V bytoch, kde je k dispozícii menej úložného priestoru, vám budú stačiť schodíky alebo menší výsuvný rebrík. V rodinnom dome so záhradou by ste mali porozmýšľať nad kúpou teleskopického hliníkového alebo dreveného rebríka v tvare písmena A? Ktorý z uvedených rebríkov je lepší – hliníkový či drevený?

Čitať viac…

5 tipov, ako sa pripraviť na grilovaciu sezónu

Vôňa grilovaného mäska sa nevyrovná ničomu na svete. O to väčší pôžitok dosiahnete, keď si pochúťky ugrilujete sami. Kto vlastní dom so záhradou, ten vyhral na plnej čiare. Nič vám nebráni, aby ste zavolali rodinu a známych, pred ktorými sa predvediete ako majster grilovania. Čo všetko treba stihnúť pred grilovacou sezónou?

Čitať viac…

Malé informačné okienko pred maľovaním stien

Pred maľovaním stien v domácnosti by ste mali ovládať nielen techniku maľovania, ale tiež teóriu ohľadom farieb. Farby dokážu značne ovplyvniť vizuálnu stránku interiéru a exteriéru. Farby vplývajú na našu náladu, priestor môžu zútulniť, zväčšiť i zmenšiť. Samozrejme, že každá teória by mala stáť až za vašimi predstavami o tom, ako by mali steny vyzerať. Preto ak sa vám páči čierna, pokojne si všetky steny v byte vymaľujte v tmavom odtieni.

Čitať viac…

Aby váš nábytok vyzeral aj po rokoch ako nový

Všimli ste si ako za posledné mesiace išli ceny nábytku extrémne smerom hore? Je pravda, že zdražovanie sa týka všetkých oblastí života, takže drahý nábytok až takým prekvapením nie je. Zároveň nie je nábytok vecou, ktorú by ste kupovali každý mesiac, a preto sa oplatí investovať do kvalitnejších kúskov. Pri troche snahy a starostlivosti by vám mal nábytok vydržať dlhé roky. Čo škodí a naopak predlžuje životnosť nábytku z dreva a drevotriesky?

Čitať viac…

Je lepšie steny vymaľovať alebo vytapetovať?

Presťahovali ste sa do nového domu a rozmýšľate, ako vyzdobiť jeho steny? Farby a tapety na steny nemajú len dekoratívnu funkciu. Samozrejme, že si oba spôsoby zdobenia stien vyberáme hlavne podľa nášho vkusu a estetického cítenia. Niekedy však dokážu farby a tapety chrániť pred plesňou či čiastočne izolovať. Pozrime sa spoločne na dilemu maľovanie verzus tapetovanie stien.

Čitať viac…

Vieme, ako chrániť podvozok vozidla

Čo oči nevidia, to srdce nebolí. Toto slovenské príslovie plne sedí na väčšinu majiteľov vozidiel, ktorí majú vyblýskanú karosériu a dôkladne povysávaný interiér auta, ale podvozok je v žalostnom stave. Ak chcete, aby vám vozidlo dlho a dobre slúžilo, musíte sa starať o všetky jeho časti vrátane tých, ktoré nie sú vidieť. Čo všetko zahŕňa starostlivosť o podvozok a ako ho ochránite?

Čitať viac…

Milujete nové trendy v bývaní? Inšpirujte sa farbou tohto roka

Niekomu vyhovuje stereotyp a má rád zaužívanú útulnosť svojho bytu. Iný neustále prezerá časopisy o bývaní a túži po trendovom nábytku, doplnkoch a farbách na steny, ktoré sú práve in. Pre druhú skupinu ľudí prinášame malú nápoveď, ako vymaľovať steny počas tohto roka, aby farebnosťou spĺňali módne štandardy. Možno sa inšpirujú aj ľudia, ktorí práve rozmýšľajú nad premaľovaním miestností.

Čitať viac…

V každej domácnosti sa zíde. Ako vybrať rebrík pre vaše potreby

Menšie či väčšie domácnosti sa nezaobídu bez rebríka. Občas je potrebné aj v menšom byte dočiahnuť vyššie ako sa dá zo stoličky. Napríklad utieranie prachu z vysokej skrine je bez rebríka nemožné. V rodinnom dome je rebrík priam nevyhnutný. Nielen počas prác v záhrade, ale tiež pri oprave fasády, strechy alebo čistení okien. Nemusíte ihneď kupovať najdrahší rebrík, na základné potreby vám postačí aj jednoduchší typ. Aké možnosti máte, sa dozviete v našom článku.

Čitať viac…

Maľujeme byt svojpomocne. Rady a tipy

Steny v byte či dome si s trochou cviku a trpezlivosti dokážete vymaľovať svojpomocne. Dnes nie je problém kúpiť v bežných obchodoch s farbami také pomôcky, ktoré z vás spravia maliara natierača bez výučného listu. Napriek tomu, že nejde o zložitú činnosť, dávajte si pozor na chyby, ktoré by vám maľovanie značne predĺžili. Ktorých začiatočníckych chýb sa vyvarovať a čo všetky si musíte pre maľovaním pripraviť?

Čitať viac…

Záhradná sezóna je tu. Ako sa postarať o drevený záhradný nábytok

Konečne nastal ten čas, kedy sa dni predlžujú, teplota sa zvyšuje a trávime čoraz viac času vonku. Ľudia, ktorí majú záhradu a terasu sa na túto sezónu tešia ešte viac, pretože teplé počasie pre nich znamená relax na záhradnej terase. K terase neodmysliteľne patrí záhradný nábytok. Ak vlastníte drevené posedenie, budete sa musieť pred sezónou o nábytok adekvátne postarať.

Čitať viac…

Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Prehľadnosť produktov Rýchle dodanie

Overený zákazník,

doručené na druhý deň.

Overený zákazník,

Rýchle vybavenie objednávky.

Overený zákazník,