Hobby a stavebniny


Plot nemusí byť len kovový. Aké máte možnosti vo výbere?

Po dokončení stavby sa skôr či neskôr budete musieť zaoberať tým, ako ohradiť váš pozemok. Pletivo použité počas stavby nie je estetické a ani bezpečné. V oblasti materiálov pre výrobu oplotenia máte vskutku z čoho vyberať. Klasické kovové ploty, prírodné drevené alebo moderné plastové? Aké vlastnosti majú jednotlivé materiály?

Čitať viac…

Pri rekonštrukcii interiéru nezabudnite na drevo

Pred rekonštrukciou interiéru veľa ľudí bojuje s dilemou, či vsadiť na moderný štýl, alebo sa pustiť do rekonštrukcie v tradičnom štýle. V súčasnosti je trendom mať všetko maximálne moderné, strohé a vyrobené zo studeno vyzerajúcich materiálov. Ak sa vám takýto trend páči, tak pokojne použite pri rekonštrukcii betón, plast, železo alebo sklo. Túžite po domove, ktorý vám bude pripomínať návštevy u starých rodičov? Vsaďte do interiéru čo najviac drevených prvkov.

Čitať viac…

Ako si prakticky zariadiť kúpeľňu

Kúpeľňu netvorí len vaňa alebo sprchový kút a umývadlo. Rôzne praktické doplnky, nábytok a dekorácie vám spríjemnia chvíle strávené pri umývaní či oddychu vo vani. Pri výbere všetkých časti kúpeľne prihliadajte na to, aby boli nielen estetické, ale tiež funkčné. Zariaďovanie môže byť hračkou vďaka načim tipom a postrehom.

Čitať viac…

Farebné kombinácie, ktoré zharmonizujú vašu domácnosť

Vplyv farieb na psychiku potvrdili mnohé vedecké štúdie. Ak sa ráno oblečiete do tmavších farieb, tak sa budete cítiť menej nabití energiou ako vo farebnom oblečení. Podobné pôsobenie majú aj farby, ktoré použijete pri zariaďovaní domácnosti alebo pri maľovaní stien. Ktoré farebné kombinácie zharmonizujú vašu domácnosť a ako farby vplývajú na psychiku?

Čitať viac…

Poradíme vám, ako sa starať o drevené okná

Stavby v tradičnom štýle si najviac rozumejú s drevenými oknami. Drevené okná uprednostňujú tiež majitelia chát a zrubov. Tento materiál sa dá síce imitovať, ale pri bližšom pohľade je rozdiel vždy vidieť. Drevené profily okien sa v životnosti vyrovnajú iným materiálom, ale je potrebné sa o ne pravidelne starať. Drevo totiž degraduje vplyvom vlhkosti a napadnúť ho môžu rôzne druhy húb. Poradíme vám, ako udržiavať drevené profily okien, aby vám vydržali čo najdlhšie.

Čitať viac…

Pozor na bezpečnosť pri výškových prácach na rebríku

Základom práce vo výškach je kvalitný rebrík. Ide o pomôcku, na ktorej sa naozaj neoplatí šetriť. Avšak ani ten najpevnejší rebrík vám nepomôže, ak sa budete pri práci vo výškach chovať nezodpovedne a budete nerozvážne riskovať. Nielen profesionáli, ale tiež domáci majstri by mali dodržiavať nasledujúce bezpečnostné pravidlá pre prácu na rebríku.

Čitať viac…

Ako ošetrovať kovové oplotenie

Kovové ploty sú už desaťročia veľmi obľúbeným spôsobom ochrany a vymedzenia pozemku. Napriek tomu, že sa kov považuje za veľmi stály a odolný materiál, časom sa na ňom začne vytvárať korózia. Nenechajte váš plot chátrať a vyhnite sa stavu, kedy na jeho povrchu začnete pozorovať drobné skorodované miesta. Dlhú životnosť plotu a jeho perfektný vzhľad dosiahnete vďaka pravidelnému ošetreniu. Ako sa správne starať o kovový plot?

Čitať viac…

Dilema pri dokončovaní stavby: akú fasádnu farbu vybrať

Farbu na fasádu si väčšina ľudí vyberá podľa svojho vkusu. Samozrejme, že estetické hľadisko je dôležité, veď na farbu fasády sa budete pozerať denno-denne. Veľmi dôležitá je však aj funkčnosť danej farby. Špeciálne farby na fasády ochránia steny exteriéru a vydržia dlhšie bez nutnosti renovácie. Uvedomte si, že fasáda je neustále zaťažovaná poveternostnými vplyvmi, a preto fasádnu farbu vyberajte s rozumom.

Čitať viac…

Ktoré rebríky z hliníka sú určené na domáce využitie?

V menších bytoch sa bez rebríka zaobídete. Priestory by vám aj tak neumožnili uskladnenie rozmerného rebríka. Napriek tomu by ste mali niekde v rohu nájsť miesto minimálne pre malé hliníkové schodíky. Zídu sa vám pri upratovaní alebo maľovaní.

Čitať viac…

Začína vám korodovať kapota? Príčinou môže byť nevhodná starostlivosť

Mnohí šoféri si lámu hlavu nad tým, prečo im sa im aj na novšom automobile tvorí korózia. Korodovanie nie je len estetickým problémom, ale môže spôsobiť i iné závažnejšie poruchy. Príčiny korodovania môžu byť viaceré. Veľmi často vzniká korózia ako následok nevhodnej starostlivosti – zlej techniky umývania vozidla a používania nekvalitnej auto kozmetiky. Ako sa dá korózii kapoty predísť?

Čitať viac…

Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

dobré ceny,rýchle dodanie

Overený zákazník,

Všetko OK.

Overený zákazník,

Dodanie podľa dohody,aj napriek nadrozmernému tovaru.Doporučujem.

Overený zákazník,