Prečo uprednostniť ekologické fasádne farby?

Pravidelne sa treba starať nielen o interiér, ale aj o vonkajší vzhľad a fasádu domov.Takisto sa to vzťahuje aj na sezónne bývanie na chatách, na kôlničky a garáže pre všetkých kutilov. 

Kvalitu životného prostredia zaťažujú uvoľnené škodlivé výpary z chemického, automobilového, kozmetického, ale aj stavebného priemyslu. Našu planétu ohrozuje všetko, pri čom sa pracuje s umelými farbivami a do ovzdušia sa odstávajú zvyšky organických rozpúšťadiel. Na tomto princípe fungujú bežné farby laky, ktoré vo svete prechádzali výraznými inováciami už v druhej polovice 20. storočia.

DOKEDY CHCEME TAKTO ŽIŤ?!
V tom čase sa neúnosne zhoršovalo zaťažovanie životného prostredia. Jedným z negatívnych dôsledkov je zväčšovanie ozónovej diery. Sprísnenie emisných limitov a navýšenie pokút za nedodržiavanie tohto nariadenia, žiaľ, planéte na zdraví nepridá. Človek je tvor nepoučiteľný a ten, kto na to má, vždy uprednostní biznis pred zdravím. Ale ak hazardujeme so svojím vlastným bývaním, akoby sme ubližovali aj svojmu telu.

Predstavte si, že si vyberiete fasádne farby podľa výhodnej ceny a dostupnosti, no nie na základe funkčných výhod. Aj keď výpary smerujú von do okolia a len nepriamo zasahujú interiér vášho domu, negatívne zmeny sa prejavia inak.

DÔVODY, PREČO SI ZAKÚPIŤ EKOLOGICKÚ FARBU ALEBO INÝ NÁTER
Ako sa vám vo vašom dome dýcha? Pociťujete ťažký, kyslý a zapáchajúci vzduch, a to aj po dlhšom vetraní? Môže to byť dôsledkom neekologických farieb, ktoré po silnom daždi a za zvýšenej vlhkosti vzduchu zanechávajú vašu fasádu mokrú. Navyše sa z nej vymývajú škodlivé látky. Nepredstavujú takmer žiadnu ochranu pred množením baktérií a rastom plesní.

Riešením sú farby a nátery s biologicky odbúrateľnými zložkami. O takéto typy farieb je aktuálne veľký záujem. Potvrdzuje to aj jedna z najvyšších priečok v našom eshope, ktorú obsadila univerzálna ekologická farba. Vyrába sa na báze spojív, riedi sa vodou, vyžaduje si rýchlejší proces schnutia. Dosiahnete tak viac aplikačných vrstiev za krátky čas. Skvelou prídavnou funkciou je dlhodobá ochrana proti plesniam.

Tak ktorej farbe dáte prednosť?


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Veľmi seriózny a ústretový prístup.

Overený zákazník,

rýchle dodanie

Overený zákazník,

som velmi spokojená

Overený zákazník,