Plot nemusí byť len kovový. Aké máte možnosti vo výbere?

Kovový plot

Väčšina ľudí si pri slove oplotenie predstaví kovové ploty. Kov je pevným materiálom, ktorý napríklad v kombinácii s betónom vyzerá nadčasovo. Z kovu je možné vytvoriť rôzne tvary, ornamenty alebo si dajte vyrobiť len jednoduché kovové laty. Samozrejme, že ručne kované ploty sú drahé. Kúpiť sa však dajú aj sériovo vyrábané ploty z kovu, ktoré sú cenovo dostupné a majú dlhú životnosť. Dajte si pozor, aby bol ich povrch pozinkovaný. V opačnom prípade začne kov korodovať a budete musieť kúpiť farby na kov, aby ste ho zrenovovali.

Betónový plot

Betónové ploty poskytujú ich majiteľov bezpečie, pocit súkromia a sú tiež dobrou zvukovou izoláciou. Niekomu nesedí sivá farba betónu. Aj v tomto prípade vás potešíme, pretože povrchovou úpravou sa dajú dosiahnuť rôzne farby, a to dokonca imitácia dreva. Istou variáciou betónových plotov sú tzv. gabiony. Ide o mreže, do ktorých sa vkladajú kamene. Gabiony vyzerajú trendovo a hodia sa k domom postaveným v modernom štýle.

Drevený plot

Drevené ploty nie sú za zenitom. Stále im dáva prednosť veľa ľudí kvôli vyžarovaniu, ktoré s iným materiálom nedosiahnete. Ak sa rozhodnete pre drevený plot, môžete si vybrať z celodreveného variantu alebo si dať vyrobiť len drevené latky. Nevýhodou dreva je jeho náchylnosť k degenerácii vplyvom počasia. Drevené ploty je nutné ošetrovať lazúrami a lakmi, ktoré kúpite v predajniach farby laky. Znamená to, že každoročne budete musieť investovať čas a peniaze do ošetrenia povrchu dreva.

Plastový plot

Máte hlboko do peňaženky a nemáte dostatok voľného času? Vsaďte na plastový plot. Plast je pevný materiál, ktorý je lacný a bezúdržbový. Vďaka povrchovej úprave je možné vyrobiť plastový plot v rôznych farbách a dekóroch. Nevýhodou plastového plotu je to, že ak nebude odborne namontovaný, príde časom k jeho deformácii.


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Veľmi seriózny a ústretový prístup.

Overený zákazník,

rýchle dodanie

Overený zákazník,

som velmi spokojená

Overený zákazník,