Jar tu máme ani sa nenazdáme. Ako pripraviť záhradný nábytok na sezónu

Drevo je krásne, ale náročné na údržbu

Máte kúpený ratanový alebo kovový nábytok? Vyhrali ste prvé miesto vo výbere praktického nábytku. Faktom je, že na drevenú terasu sa viac hodí drevený nábytok. Preto je práve drevo preferovaným materiálom na výrobu nábytku na terasu. Lenže o drevo sa budete musieť pred sezónou postarať. Navštívte farby laky a kúpte prípravky, ktoré vám pomôžu drevo dostať veľmi rýchlo do požadovaného, funkčného stavu.

Kovový a ratanový nábytok

Ako sme už spomínali, kovový a umelý, ratanový nábytok sú na údržbu nenáročné kúsky. Zakryli ste po sezóne tento nábytok plachtou? Uložili ste nábytok do špeciálnych obalov? Ak áno, tak vlastne nemusíte absolútne nič robiť, len nábytok vytiahnuť na terasu. Jediné, čo vám odporúčame skontrolovať sú spoje a skrutky. Nechcete predsa, aby ste počas sedenia spadli zo stoličky. Voľne uložený nábytok je nutné pred sezónou očistiť. Zoberte handričku, vodu, mydlo a nábytok umyte od prachu či pavučín.

Drevený nábytok

Aj drevený nábytok najskôr očistite od prachu. Opäť vám postačí stredne vlhká handrička s mydlom. Veľmi znečistené drevo vyčistite tlakovým čističom. Drevený nábytok, ktorý chytá sivú farbu, dostanete do formy pomocou brúsky. Obrúste vrchnú časť dreva a naneste na povrch ochranný impregnačný prípravok proti plesniam. Následne postupujte podľa toho, aké drevo bolo použité na výrobu vášho nábytku. Tvrdé drevo sa ošetruje lakom. Exotické drevo sa natiera olejom a mäkké drevo ošetrite lazúrou. Pri každom ošetrení dreva nanášajte dve vrstvy ošetrujúceho prípravku. Po nanesení prvej vrstvy vybrúste nedostatky veľmi jemným brúsnym papierom. Ak sa vám nepozdáva farba dreva, je možné jeho odtieň zmeniť. Farby na drevo sa dajú zohnať v rôznom farebnom prevedení. Pred použitím farby sa drevo ošetrí farebným moridlom. Po jeho dôkladnom zaschnutí môžete nanášať farbu.


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Dodanie podľa dohody,aj napriek nadrozmernému tovaru.Doporučujem.

Overený zákazník,

Rýchle dodanie tovaru. Precízne zabalený. Dobra cena.

Overený zákazník,

Cena Rýchlosť dodania Komunikácia

Overený zákazník,