Farebné inšpirácie do interiéru

Veľký a malý priestor

Do menších bytov voľte farby na steny v bledších odtieňoch. Tmavými farbami by ste priestor ešte viac opticky zmenšili. Veľké miestnosti sú vo sfére výberu tónu farby oveľa viac variabilné. Zvoliť môžete prakticky akýkoľvek farebný odtieň. Alebo izbu vytapetujte. Originálne sú koberce na stenách a rozmerné textilné obrazy. Veľké izby znesú naozaj všetko.

Kam s obľúbenými farbami

Medzi najobľúbenejšie interiérové farby patria všestranná biela, záhadná čierna, jemná sivá, ohnivá červená, trendová zelená, studená modrá, prírodná hnedá a veselá žltá farba. Každá z uvedených farieb pôsobí rozlične na psychiku a hodí sa do určitých priestorov. Ide o najviac predávané farby v každom obchode farby laky.

Biela farba

Je jasné, že bielou nikdy nič nepokazíte. Ak si neviete s vymaľovaním priestoru rady, vždy voľte práve univerzálnu bielu farbu. Ľahko sa kombinuje s inými farbami, nábytkom i dekoráciami. Vizuálne pôsobí čisto a minimalisticky.

Čierna farba

V posledných rokoch sa stala čierna farba synonymom štýlu a moderného vzhľadu. S čiernou to však nikdy nepreháňajte a nafarbite ňou len jednu stenu, pred ktorú postavíte bledší nábytok. Čierna farba sa hodí do obývačky alebo do hál.

Sivá farba

S príchodom škandinávskeho štýlu sa do slovenských domácností dostala sivá farba. Nábytok vyrobený z hliníka, drevený nábytok alebo sklené prvky sa so sivou skvele dopĺňajú. Sivú farbu zvoľte do obývacej izby, do pracovne alebo do spálne.

Červená farba

Dynamická červená farba povzbudzuje k aktivite a dvíha chuť do jedla. Nepreháňajte to s ňou v miestnostiach, kde chcete oddychovať. Červená je farba, ktorou by ste mali vymaľovať kuchyňu, jedáleň alebo chodbu. Červená farba sa môže kombinovať s drevom, na ktoré použijete olej na drevo a zvýrazníte jeho prirodzenú farbu.

Zelená farba

Zelená farba upokojuje a navyše je v posledných rokoch veľmi moderná. Dobre sa kombinuje so studenými farbami. Môžete ju použiť v obývacej izbe, spálni alebo v pracovni.

Modrá farba

Steny nafarbené do modra vyniknú v spálni, pracovni a detskej izbe. Opäť ide o farbu, ktorá pôsobí upokojujúco a stimuluje mozog. S modrou farbou budete podávať lepšie výkony v študovni a pracovni.

Hnedá farba

Hnedá farba sa dobre kombinuje s bielou, krémovou, béžovou a oranžovou. V kombinácii so žltou je vhodnou farbou do kuchyne. Samostatná hnedá farba je určená do spálne a do obývacej izby.

Žltá farba

Veselá a energická žltá farba spolu s červenou sú farbami ideálnymi do kuchyne a jedálne. V kombinácii s hnedou má dobrý vplyv na elimináciu stresu, a preto ju môžete použiť v obývacej izbe.


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

rýchle dodanie

Overený zákazník,

som velmi spokojená

Overený zákazník,

Rýchlo doručené, skutočne tak ako píšu na stránke.Obchod odporúčam, viackrát som objednávala a všetko vždy ok.

Overený zákazník,