5 vecí, ktoré vám nesmú chýbať pred príchodom psíka do domácnosti

1. Krmivo pre psa

Vzájomné spoznávanie so psíkom rýchlejšie prekonáte, keď mu kúpite chutné a kvalitné krmivo. Krmivo pre psy má rôznu podobu. Najpraktickejšie sú tuhé granule, ktoré nemusíte upravovať, len ich nasypete do misky. Pozor na to, že granule je nutné kúpiť podľa veku psa a jeho zdravotného stavu. Niektorým psíkom granule nechutia. V tomto prípade majte po ruke psie konzervy alebo vyskúšajte psíka kŕmiť barf t.j. surovou stravou.

2. Misky na krmivo

Buď kúpte dve oddelené misky, alebo spojenú súpravu. Oddelené sú o niečo praktickejšie. Do jednej pripravte pre psíka krmivo a do druhej vodu. Chovatelia najčastejšie kupujú misky z plastu alebo nerezovej ocele. Oba materiály dlho vydržia a ľahko sa udržujú. Zo zdravotného hľadiska sú najlepšou voľbou misky keramické. Sú tiež o niečo ťažšie, takže sa pri kŕmení nešmýkajú po zemi.

3. Vôdzka a obojok

Menšie psíky nemajú radi obojky. Pri trhnutí ich škrtia a začnú kašľať. Podobný problém majú aj veľmi energické veľké psy. Keďže nového člena rodiny ešte nepoznáte, dajte prednosť postroju pre psov. Časom možno prejdete na klasický obojok. K obojku neodmysliteľne patrí vôdzka. Veľké psy bývajú vodené na pevnej vôdzke. Menšie môžete pripevniť na navíjaciu vôdzku.

4. Pelech

Snažte sa naučiť píska spať v pelechu. Je to lepšie pre vaše pohodlie a hygienu. Možno sa vám to nepodarí a psík bude spávať s vami. Napriek tomu by mal psík mať svoje vlastné miestečko, do ktorého sa môže utiahnuť. Dnes nie je problém zohnať rôzne pelechy pripomínajúce gauč, posteľ alebo búdu.

5. Potrebné maličkosti

Okrem už spomínaných základných kúskov výbavy pre psa, pripravte pre nového člena rodiny aj maličkosti na psiu hygienu a hranie. Dlhosrsté psy sa nezaobídu bez kefy na česanie. Každý pes potrebuje šampón, zubnú kefku a pastu. Šteniatka milujú hry. Kúpte im loptičky a hračky na hryzenie. Nezabudnite ani na pamlsky. 


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

dobré ceny,rýchle dodanie

Overený zákazník,

Všetko OK.

Overený zákazník,

Dodanie podľa dohody,aj napriek nadrozmernému tovaru.Doporučujem.

Overený zákazník,