5 pomôcok, ktoré nesmú chýbať žiadnemu záhradkárovi

1. Ako sa dostať do výšky

Základom výbavy do každej záhradky sú rebríky. Využijete ich nielen v záhradách s ovocnými stromami. Zídu sa vám tiež pri orezávaní vyšších kríkov alebo pri drobných opravách okolo domu. Medzi najodolnejšie patria hliníkové rebríky. Pre väčšiu variabilitu takéto rebríka zvoľte variant, ktorý sa nazýva teleskopický. Teleskopický rebrík je možné nastavovať do požadovanej výšky a zároveň je veľmi skladný.

2. Ako polievať

V okrasných záhradkách je dominantný trávnik. Nebudeme vám klamať – aj záhradka s trávnikom a kríkmi dá zabrať. Niekedy trvá dlhé mesiace, než dostanete trávnik do stavu, na ktorý sa dá pozerať. Zo začiatku je dôležité hnojenie a neskôr polievanie. S hadicou by ste sa natrápili. Lepším riešením pre trávnik i okrasné kvetiny je záhradný postrekovač. Záhradné postrekovače je možné naprogramovať, aby sa spustili v istý čas. Na kvety v črepníkoch vám bude stačiť krhla.

3. Ako upraviť trávnik

Po pravidelnom polievaní bude trávnik rásť o sto šesť. Následne vás čaká kosenie trávy. Dnes je možné zakúpiť kosačky, ktoré kosia samé a po kosení sa nabíjajú v staniciach. Ide však o značnú investíciu. Lacnejšie sú klasické elektrické kosačky, pri ich používaní si dokonca zašportujete. Do väčších záhrad sú určené bezkáblové benzínové kosačky.

4. Ako zarovnať kríky

Zarovnať nepotrebuje len trávnik, ale tiež kríky. Na zarovnávanie kríkov do požadovaného tvaru slúžia krovinorezy. Krovinorez dobre poslúži aj pri sekaní trávy okolo stromčekov alebo rastlín. Tento nástroj často použijú taktiež majitelia pozemkov s nerovnosťami terénu. Krovinorezy podobne ako sekačky je možné zakúpiť s káblom do siete, na benzín alebo s akumulátorom.

5. Ako sa piplať v zemi

Na drobné práce v záhradke budete potrebovať výbavu skladajúcu sa z niekoľkých pomôcok. Chýbať by vám nemali hrable, rýľ, lopata, menšia lopatka, záhradné nožnice, záhradný fúrik a kompostér. Zabudnúť nesmiete ani na oblečenie. Niekomu síce vyhovuje v záhradke pracovať v teplákoch a starom tričku, ale kombinézu oceníte kvôli odkladacím vreckám a pútkam, na ktoré zavesíte drobné náradie.


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Veľmi seriózny a ústretový prístup.

Overený zákazník,

rýchle dodanie

Overený zákazník,

som velmi spokojená

Overený zákazník,