5 najobľúbenejších druhov dreva a ich využitie

1. Teakové drevo

Začnete s exotickým teakovým drevom, ktoré si posledné roky získava stále viac priaznivcov. Vďaka svojej odolnosti je vhodným materiálom na výrobu záhradného nábytku. Ak vyberiete nábytok na záhradu z teaku, nemusíte sa trápiť ošetrovaním dreva, žiadna lazúra na drevo nemusí stáť na polici v garáži. Je však pravda, že teakové drevo časom zmení farbu, a preto ho občas musíte pretrieť olejom.

2. Mahagónové drevo

V prípade, že túžite po naozaj luxusnom a odolnom nábytku, dajte ho vyrobiť z mahagónového dreva. Mahagónové drevo patrí podobne ako teakové k exotickým drevinám. Vyznačuje sa nádhernou farbou, ktorú neprekoná žiadne iné drevo. Mahagónové drevo vyzerá výborne aj ako obloženie stien.

3. Bukové drevo

Bukové drevo je cenovo dostupné a navyše má skvelé vlastnosti, ktoré ho stavajú na piedestál v obľúbenosti na výrobu interiérového dreva. Jeho farba je bledo hnedá a niekedy prechádza až do ružova. Čo sa vlastností týka, ide o odolné, tvrdé a stále drevo nepodliehajúce zmenám vplyvom okolitého prostredia. Podobne ako na umývanie vlasov používate šampón Dixi, na bukové drevo použite občas olej a jeho farba i vlastnosti sa zachovajú po celý váš život.

4. Borovicové drevo

Borovicové drevo je medzi rezbármi, výrobcami nábytkov i podláh veľmi cenným materiálom vďaka svoje všestrannosti a peknému vzhľadu. Avšak borovicové drevo nie je tak pevné ako bukové. Na druhej strane veľmi dobre odoláva vlhkosti, takže je ho možné použiť na výrobu okenných rámov alebo dverí. Borovicový nábytok odporúčame kúpiť do kuchyne alebo do kúpeľne.

5. Smrekové drevo

Drevo zo smreku je možné moriť a farbiť, čo sa nedá povedať o dreve borovicovom. Z tohto dôvodu je smrekové drevo veľmi často využívané na výrobu interiérového nábytku. Smrekové drevo je možné vďaka neutrálnej farbe zladiť s ostatným zariadením a stenami miestnosti. Ani rokmi nestratí farbu, povrch je stály a pekne sa leskne.


Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Prehľadnosť produktov Rýchle dodanie

Overený zákazník,

doručené na druhý deň.

Overený zákazník,

Rýchle vybavenie objednávky.

Overený zákazník,